Medewerkers

Jack Muller

Jack Muller
huisarts - maandag, dinsdag, woensdag

In 1997 ben ik op de Homeruslaan begonnen met Huisartsenpraktijk Muller. En vanaf 2000 draag ik samen met Lisette de Ruiter met veel plezier en tevredenheid zorg voor onze patiënten.

Ik hou van een open en eerlijke communicatie. Mijn brede interesses maken dat ik het huisartsenvak nog altijd het mooiste werk vind om te doen. De intimiteit van het vak vind ik veel mooier dan het soms wat afstandelijke van andere specialismes.  Verder doe ik in de praktijk vaker kleine chirurgische ingrepen en geef injecties in en rondom gewrichten en pezen. 

Daarnaast heb ik een enkele passies zoals muziek maken en reizen. 

Als muzikant speel ik bij enkele bandjes in Utrecht. Daarnaast ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziek en Dansgeneeskunde, adviseer ik diverse Nederlandse en internationale artiesten en participeer in een kennisgroep over Muziekgeneeskunde in Utrecht.

Naast mijn vele verre reizen ben ik dertien jaar lang werkzaam geweest als  alarmcentrale-arts en heb vele Nederlandse vakantiegangers met medische problemen in het buitenland bijgestaan. U kunt bij mij terecht voor de medische voorbereiding (zoals reisvaccinaties) van uw verre reis. Ik ben volledig gecertificeerd reisarts en zelfs bevoegd om gele koorts vaccins toe te dienen. De praktijk Homeruslaan is een officieel erkend vaccinatiecentrum.

Lisette de Ruiter

Lisette de Ruiter
huisarts - donderdag, vrijdag

Sinds 2000 werk ik samen met Jack Muller. Ik ken de buurt goed, aangezien ik in Utrecht-Oost geboren en getogen ben. Ik woon hier nog steeds met veel plezier, inmiddels met man en 3 kinderen.

Vóór mijn specialisatie tot huisarts heb ik ervaring in de gynaecologie opgedaan. In de praktijk worden verzoeken voor spiraaltjes dan ook door mij beoordeeld en geplaatst.

Marguerite Bunge

Marguerite Bunge
huisarts - maandag, dinsdag, donderdag

Sinds 1994 ben ik met veel plezier werkzaam op de Homeruslaan. De praktijk is kleinschalig, waardoor er een leuke werksfeer is met korte lijnen, waarbij de patiënten op een persoonlijke manier geholpen kunnen worden. Ik werk samen met Laura Buis.

Na mijn huisartsenopleiding heb ik een jaar gewerkt als poortarts in het ziekenhuis. Daarbij heb ik ervaring opgedaan in de acute geneeskunde en bij verschillende specialismen, o.a. gynaecoloog, internist, cardioloog, chirurg en orthopeed.
Ik ben enthousiast over het huisartsenvak en vind het fijn om mensen dicht bij huis te helpen. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met grote en kleine problemen. Ook voor kleine verrichtingen, injekties en het plaatsen van spiralen kunt u bij mij terecht.

Mijn man komt uit Amerika. Ik heb mijn bevoegdheid gehaald om in de Verenigde Staten te praktiseren. We hebben besloten om in Nederland te wonen en werken. Vanzelfsprekend is mijn engels prima. We hebben 2 dochters, die 2-talig opgroeien.
In mijn vrije tijd hou ik van muziek maken (dwarsfluit), tennissen, skien en reizen.

 

Laura Buis

Laura Buis
huisarts - dinsdagmiddag, woensdag, vrijdag

Sinds april 2016 werk ik als vaste arts samen met Marguerite Bunge. In 2012 heb ik al een jaar in de Homeruslaan gewerkt, toen nog als huisarts in opleiding. Sindsdien heb ik in een aantal verschillende huisartsenpraktijken waargenomen. De patiëntenpopulatie van Utrecht Oost en de gezelligheid in de praktijk hebben mij altijd erg aangesproken en daarom vind ik het ook erg leuk om weer in de praktijk werkzaam te zijn. Naast mijn functie als huisarts ben ik sinds 2013 praktijkmanager van de Homeruslaan en houd ik me bezig met kwaliteitsverbetering in de praktijk. Voor de huisartsenopleiding heb ik een jaar op de afdeling neurologie van het St. Antoniusziekenhuis gewerkt en twee jaar in Revalidatiecentrum De Hoogstraat. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin. Verder hou ik van tennissen, koken en fietsen.

Ilse Smit

Ilse Smit
huisarts - dinsdagavond, vaste waarnemer

Al meer dan 30 jaar woon in het mooie Utrecht, een groot dorp waar zoveel te beleven is. Ik rondde in 1998 mijn huisartsopleiding af en werkte als waarnemer een aantal jaren overal en nergens. Daarna was ik ruim 11 jaar huisarts in het gezondheidscentrum in Huizen, tot ik in 2012 besloot om een nieuw avontuur aan te gaan naast mijn werk als huisarts.

Ik volgde verschillende opleidingen en startte mijn eigen onderneming, Ilse Smit / Praktijk voor coaching en relatietherapie Ik begeleid cliënten met een chronische ziekte, burn-out, arbeidsconflict of relatieproblemen.

De combinatie huisarts, coach en relatietherapeut is voor mij zeer waardevol om vanuit een breed perspectief naar uw klachten en hulpvraag te kunnen kijken en samen te bepalen wat nodig is om u verder te helpen.

Ik neem zelf ook graag de tijd voor wandelen, tuinieren, lezen, golf en klaverjassen.

Lies Leeuwen

Lies Leeuwen
huisarts in opleiding - maandag, woensdag, donderdag, vrijdag

Vanaf 1 maart 2018 zal ik gedurende een jaar werkzaam zijn als huisarts in opleiding bij praktijk Homeruslaan en werk ik onder supervisie van dokter Bunge en dokter Muller in beide praktijken.

Het mooie aan het huisartsenvak vind ik de diversiteit aan mensen en problemen, waarbij er tevens aandacht is voor de persoon, zijn/haar achtergrond en de situatie waarin hij/zij zich bevindt. Komend jaar hoop ik dan ook, samen met mijn collega’s, op een laagdrempelige manier de beste persoonlijke zorg voor u te leveren.

Voorafgaand aan de huisartsenopleiding heb ik ervaring opgedaan op de afdelingen spoedeisende hulp, kinderchirurgie en psychiatrie in het ziekenhuis. Daarnaast heb ik promotieonderzoek gedaan naar de lange termijn gevolgen van een congenitale hernia diafragmatica bij kinderen.
In mijn vrije tijd sport ik erg graag, verder houd ik van yoga, muziek, schrijven, lezen en last but not least: reizen!

Anky de Lijser

Anky de Lijser
doktersassistente/POH - maandag, woensdag, donderdag

Wie kent haar niet? Ervaren, humorvol, alert, deskundig en ...  al ruim 30 jaar in de praktijk!!!

Naast haar werkzaamheden als dokterassistente is Anky zich steeds meer gaan bekwamen in het begeleiden van patiënten. Zo worden alle patiënten met hoge bloeddruk door haar gecontroleerd.

Ook de oudere patiënten worden volgens protocol door haar in kaart gebracht en regelmatig gecontroleerd.

Sigrid Westenbrink

Sigrid Westenbrink
doktersassistente - dinsdag, woensdag, vrijdag

Sigrid heeft in 2006 stage gelopen op de Homeruslaan en dat beviel zó goed dat ze terug is gekomen na het afronden van haar opleiding.

We zijn blij met de rust en hulpvaardigheid die Sigrid uitstraalt. Zo kan zij professionaliteit koppelen aan een goede luisterattitude.

Sigrid brengt de levenservaring mee van een moeder en de levenslessen van eerdere werkzaamheden. Naast de betrokkenheid voor onze patiënten, zorgt Sigrid ook voor de inkoop van materialen en dat al ons instrumentarium tip top in orde is oa door jaarlijkse ijking.

Paulien Baerends

Paulien Baerends
doktersassistente - maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Vanaf 1 januari 2010 is Paulien ons team komen versterken. Voordat ze in Utrecht Oost aan de slag ging, werkte ze in verschillende huisartsenpraktijken en op de poli dermatologie van het academisch ziekenhuis in Groningen.

Zij heeft hier veel ervaring opgedaan in wondverzorging, zwachtelen en diverse behandelingen van huidproblemen.

Chantal Moonen

Chantal Moonen
doktersassistente - donderdag en vrijdag

Chantal draagt zorg voor de digitale overdracht van medische dossiers tussen huisartsen. Als u verhuist en een nieuwe huisarts heeft gevonden, maar dit nog vergeten bent door te geven aan ons, kun u een mailtje of telefoontje van haar verwachten. Verder vervult Chantal alle gebruikelijke doktersassistente taken.

Naast haar werkzaamheden bij onze huisartsenpraktijk is zij ook nog als operatieassistente in het ziekenhuis werkzaam.

Tamara van Luxemburg

Tamara van Luxemburg
praktijkverpleegkundige - maandag- en woensdagmiddag

Ik ben op 1 februari 2016 begonnen in huisartsenpraktijk Homeruslaan.

Na het afronden van de opleiding tot verpleegkundige, wist ik zeker dat ik de zorg in wilde gaan. Het contact met mensen geven mij voldoening en energie. Daarom ben ik in 2014 gestart met de opleiding tot praktijkverpleegkundige. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan in een huisartsenpraktijk in Waardenburg, waar ik de diabeteszorg, ouderenzorg, COPD/astma en hoge bloeddruk spreekuren draai. In de Homeruslaan draai ik de spreekuren voor diabetes mellitus type 2 en ook een deel voor mensen met een hoge bloeddruk. De kleinschaligheid in de praktijk spreekt mij aan. Hierdoor staat er nauwer contact met de patiënt.

Mijn werkdagen zijn op maandag- en woensdagmiddag. Ik ben erg enthousiast en gemotiveerd om in de Homeruslaan aan de slag te gaan, ik zie u daarom graag terug op mijn spreekuur!

Barbara Jiskoot

Barbara Jiskoot
longverpleegkundige - dinsdag

Sinds november 2003 werk ik als gespecialiseerd verpleegkundige astma/COPD voor Careyn. Daarvoor heb ik 15 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt in verschillende wijken van Utrecht, het meest in Overvecht Noord. Op dit moment werk ik bij verschillende huisartsen. Ook zie ik eens per twee weken kinderen met astma en allergie tijdens mijn spreekuur in het Wilhelmina KinderZiekenhuis.

Als longverpleegkundige geef ik informatie en begeleiding ten aanzien van uw ziekte en alle aspecten die van invloed kunnen zijn op hoeveel last u van die ziekte heeft. Samen met u stel ik vast wat nodig is om klachten van uw astma/COPD te verminderen en verergering van uw klachten te voorkomen of uit te stellen. 

Barbara Schalekamp

Barbara Schalekamp
psycholoog - dinsdag, vrijdag

Sinds 2012 werk ik als praktijkondersteuner GGZ bij verschillende huisartsenpraktijken in Utrecht, waaronder sinds april 2013 bij huisartsenpraktijk Homeruslaan. Wanneer u naar de huisarts gaat met psychische klachten of wanneer u tijdelijk minder goed in uw vel zit, kan het zijn dat de huisarts u naar mijn spreekuur verwijst. Samen met u probeer ik uw klachten te verhelderen, waarna we samen een plan opstellen. 

Tijdens mijn studie was ik het meest geïnteresseerd in angst- en stemmingsklachten; klachten die in de huisartsenpraktijk veel voorkomen. Na mijn afstuderen ben ik begonnen op een afdeling psychodiagnostiek waar ik ervaring op heb kunnen doen met psychologisch onderzoek. Deze ervaring helpt mij tijdens gesprekken bij het inschatten van de aard en ernst van klachten. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Ik werk daarom regelmatig vanuit het idee dat gedachten, gevoel, en gedrag met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden.

Naast het werk ben ik graag bezig met muziek - zowel het maken van muziek in mijn koor als het luisteren naar muziek en bezoeken van concerten - lees ik graag en houd ik van film en natuur.