Afspraak maken

De praktijk is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 07.45-17.00 uur.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen  op telefoonnummer 030 2513007. U kunt een afspraak maken voor een consult, een telefonisch consult of een visite.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Wilt u dezelfde dag nog komen? Bel dan vroeg.

Spreekuur op afspraak

Een normale afspraak bij de huisarts duurt 10 minuten, gemiddeld kan dan 1 hulpvraag beantwoord worden. 

De spreekuurtijden zijn 's morgens van 8.00 uur tot 10.00 uur en 's middags van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Tevens is er op dinsdagavond een avondspreekuur van 17.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens het avondspreekuur wordt de praktijktelefoon niet opgenomen. U kunt buiten kantooruren voor spoedvragen contact opnemen met de Huisartsenpost Utrecht via 088 - 130 96 70

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. 

Telefonisch spreekuur

Indien u een heel korte medische vraag heeft of even telefonisch wilt overleggen, kan de assistente u inboeken voor een telefonisch consult. U wordt dan tussen 11.00 uur en 12.00 uur teruggebeld op een door u gewenst telefoonnummer. Zorg ervoor dat u hierop dan wel bereikbaar bent.
Het terugbelspreekuur is bedoeld voor overleg of simpele vragen én mogen niet langer dan 5 minuten duren.

Uitslagen

Bel voor uitslagen bij voorkeur tussen 9 en 11 uur. De assistente neemt de uitslagen dan met u door. Bij afwijkende uitslagen of vragen kan de assistente nog voor dezelfde dag een afspraak met u maken voor het telefonisch terugbelspreekuur. 

Huisbezoek: vóór 10 uur aanvragen

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Als u voor dezelfde dag nog een visite nodig heeft moet u vóór 10 uur 's ochtends bellen, acute situaties uitgezonderd.

Afbellen

Bijna alle spreekuurtijd wordt dagelijks gevuld. Het is dan ook erg jammer als een patiënt niet komt opdagen. Meld u zich daarom ook altijd af, ook als u niet op tijd kunt komen. 

Niet tijdig (langer dan 24 uur) afgezegde afspraken worden bij u in rekening gebracht en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar!