Studentenhuisarts

Ongeveer een kwart van onze patiënten woont en studeert in Utrecht. Helaas zijn er nog altijd te veel studenten die geen huisarts in de buurt hebben. 

Ga je in Utrecht wonen, dan adviseren we je een huisarts in de buurt te gaan zoeken.

Onze huisartsenpraktijk wordt veel gebeld om (ad hoc) studenten te helpen. Dit proberen we, mits je in de buurt woont, maar het lukt niet altijd om op korte termijn nog mensen in te plannen. Eigen patiënten gaan dan toch voor.

Daarnaast hoeft je verzekering de ad hoc kosten voor een bezoek aan huisarts in je eigen woonplaats waar je niet vast bent ingeschreven (zogenaamde passant tarief) niet te vergoeden.

De spoedeisende hulp en de huisartsenpost accepteert ook geen patiënten die met problemen komen die tot de volgende dag kunnen wachten. Daarnaast zijn de kosten van deze voorzieningen erg hoog en ze gaan van je eigen risico af. In tegenstelling tot kosten van consulten bij je vaste huisarts die in het basispakket kosteloos vergoed worden.

Daarom adviseren we alle studenten die komen wonen in Utrecht om zich in te schrijven bij een huisarts in de buurt.

Onlangs verscheen op campus TV een item over dit onderwerp:

https://www.youtube.com/watch?v=zDnQlSL7GdM#action=sharecampusblog.nl/2016/12/zoek-als-de-wiedeweerga-je-eigen-huisarts/

 

Woon je niet in Utrecht Oost, zoek dan op www.huisartsenutrecht.nl voor een huisarts bij jou in de buurt.